5. listopada 2023. | 330 prikaza.

OBJAVA POPISA PRIPADNIKA HRVATSKE LEGIJE – Poziv na sudjelovanje u novoj knjizi s fotografijama legionara iz obiteljskih arhiva


U pripremi je prvi put objava cjelokupnog popisa pripadnika Hrvatske legije – 369. pojačane (hrvatske) pješačke pukovnije, o čijem je ratnom putu na Istočnom bojištu 1941.-1943. nakladnička kuća Despot infinitus 2012. godine objavila izuzetno zapaženu knjigu i to je bila prva knjiga u nakladi.

Kako je knjiga i dalje tražena, upravo smo objavili drugo izdanje na velikom formatu (23×28), što znači i s novim prijelomom, i s novom naslovnicom.

Kao nastavak ove knjige, u pripremi je i izdavanje knjige u kojoj će biti objavljen jedini postojeći, u arhivima sačuvani popis pripadnika Hrvatske legije koji dosad nigdje još nije objavljen (ovdje objavljujemo jednu stranicu tog popisa).

Kako bi ovu knjigu obogatili još i dodatnim fotografijama, a koje nismo objavili u prethodnoj knjizi, pozivamo sve da nam se javite s fotografijama iz obiteljskog arhiva, ako ih imate sačuvane, od vaših predaka koji su možda bili legionari u Hrvatskoj legiji i s njome prošli Istočno bojište. Rado ćemo sve takve fotografije objaviti u novoj knjizi.

Za sve informacije, možete se javiti na e-mail Despot infinitusa – zvonimir@despot-infinitus.com (Zvonimir Despot).

Hvala unaprijed na suradnji!

Vaš Despot infinitus!

Komentari su zatvoreni.