21. svibnja 2022. | 496 prikaza.

Poljsko izdanje knjige Josipa Jagodara „Hrvatsko-poljske veze u prvoj polovici i sredinom 20. stoljeća“ predstavljeno u Varšavi i Krakovu


Josip Jagodar, hrvatski kroatist i povjesničar, gostovao je u četvrtak 19. svibnja na Institutu za zapadnu i južnu slavistiku Sveučilišta u Varšavi, kojom prigodom je predstavljen njegov doktorski rad, poljsko izdanje knjige „Hrvatsko-poljske veze u prvoj polovici i sredinom 20. stoljeća“. Knjigu i autora su predstavili su prof. Ivana Vidović-Bolt i dr. Maciej Falski s Instituta. Veleposlanik Republike Hrvatske Tomislav Vidošević je između ostalog naglasio značaj poljskog izdanja ovog izvanrednog rada mladog hrvatskog autora, te je preporučio knjigu kao obvezno štivo studentima, ali i svima koji žele dodatno osnažiti prijateljske odnose poljskog i hrvatskog naroda i naših država.

S predstavljanja u Krakovu

U Krakovu, u petak 20. svibnja, na Krakovskoj Politehnici knjigu su predstavili prof. Marek Piekarczyk s Krakovske Politehnike i prof. Magdalena Dyras s Instituta za slavistiku Jagiellonskog sveučilišta u Krakovu. Na predstavljanju je sudjelovao i Paweł Włodarczyk, počasni konzul Republike Hrvatske sa sjedištem u Krakovu i nadležnošću za Malopoljsko, Podkarpatsko i Šlesko vojvodstvo.

Hrvatsko izdanje ove knjige izašlo je u nakladi Despot infinitusa 2021. godine.

Veleposlanstvo RH u Varšavi

S predstavljanja u Varšavi

Komentari su zatvoreni.