18. ožujka 2024. | 419 prikaza.

U GUDOVCU  – Predstavljena monografija “Bili smo vojnici ’91. – Ratni put A-satnije ZNG Bjelovar“ Perice Drmića


U petak 15. ožujka održano je u Gudovcu kod Bjelovara predstavljanje monografije “Bili smo vojnici ’91. – Ratni put A-satnije ZNG Bjelovar“ autora Perice Drmića, u nakladi Despot infinitusa, koji je organizirao Klub veterana „A satnije“ Bjelovar. Na programu se okupio velik broj uzvanika među kojima su bili obitelji poginulih branitelja, veterani „A satnije“ Bjelovar, kao i  predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.  

Autor monografije i tajnik Udruge Perica Drmić zahvalio se i rekao je više o samoj monografiji.  

– Nakon dugo promišljanja odlučio sam izreći samo riječi zahvale i hvale. Ovu knjigu sam počeo rečenicom „Hvala hrvatskim majkama što rodiše hrvatskog vojnika koji obrani i oslobodi te stvori neovisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku“. Da nije bilo vas drage naše majke i očevi ne bi bilo ni nas i ne bismo dobili priliku i iskoristili povijesnu šansu da ostvarimo višestoljetni san o slobodi – rekao je Perica Drmić.  

Zvonimir Despot, nakladnik monografije istaknuo je važnost ove odlične suradnje. 

– Jako mi je drago da nakon godinu dana otkako smo se Perica i ja upoznali i krenuli se dogovarati oko ove monografije da je ona ugledala svjetlo dana. Monografija je izašla, bilo je tu dosta posla, a Perica i ja smo si postali jako dobri prijatelji. Ova knjiga je neobična u odnosu na ostale. Složili smo se da takva mora i biti. Zahvalio bih na povjerenju. Vjerujem i nadam se da će Perica nastaviti pisati i da je dobio taj poriv. Nakon nekog vremena vjerujem da ćemo se opet okupiti i da ćemo imati novu knjigu – naglasio je nakladnik monografije. 

Tekst i foto: Bjelovar.info

Opširnije – https://bjelovar.info/drustvo/predstavljena-monografija-ratni-put-a-satnije-zng-bjelovar-s-porukom-hrvatska-uvijek-treba-branitelje-bez-obzira-kakvo-vrijeme-bilo/

Komentari su zatvoreni.